Hagalund pensionärsklubb

Hagalundklubbens 30-årsfest på Hanaholmen 15.2.2008

Hagalunklubben firade sitt jubileum med 91 medlemmar som hälsades välkomna av klubbens ordförande Daisy Winqvist och viceordförande Hans Ebneth. Stämningen var förväntansfull och av sorlet att döma hade skumvinet avsedd verkan, nämligen att lossa tungans band. I sitt hälsningstal betonade Hans Ebneth vikten av fester och konstaterade att ett tal i princip bör anpassas efter kvinnornas kjollängd: tillräckligt långt för att täcka det mesta och lämpligt kort för att väcka intresse. Han fungerade även som konferensier för kvällen.

Själva festmiddagen beledsagades av diverse visor och Lars Lindberg ackompanjerade på pianot då klubben sjöng sin Lystringssång och Väkommen-visan. Som kvällens allsångsledare fungerade Bertel Waenerberg. Dansmusiken sköttes av orkestern Lions Blend och för underhållningen svarade gruppen MiSaEl, tre välsjungande flickor. På repertoaren stod något för envar, från melankoliska sånger till jazzbetonade melodier..

Daisy Winqvist gav i sitt festtal en kort historik över Hagalundklubben. När klubben grundades den 10 oktober 1978 av Göta Vikberg var medlemsantalet 44. Man träffades varannan onsdag, spelade kort, handarbetade, sjöng, drack kaffe och hade trevligt tillsammans. Alla kände alla. Nu har klubben 267 medlemmar och satsar på informativa och trevliga veckoprogram med goda föreläsare. Också olika aktiviteter som resor, teaterbesök, seniordans, boccia och petanque finns på programmet. Daisy betonade att medlemmarna också visat intresse för socialt arbete. Under årens lopp har nämligen basarer, lopptorg och försäljningar ordnats och under Esbo stads UNICEF-år sydde medlemmarna 50 dockor, som såldes för 1000 euro, vilket var klubbens bidrag till världens barn. Och för Moder Teresas filtar stickade medlemmarna 850 lappar - ungefär 70 lappar behövdes till en filt.

Under kvällen överräckte Hans Ebneth ett guldhjärta till Daisy Winqvist, som var inne på sitt 15:de år som klubbens ordförande. Daisy Winqvist och Hans Ebneth överräckte även en ros till fyra medlemmar: Ann-Mari Björkbom, Alice Gyllenberg , Rachel och Ossi Winqvist, som har varit aktiva medlemmar i 30 år och alltså med i klubben ända från början. Leila Waenerberg, som fungerat som klubbens kassör i 8 år, fick ESP:s standar.

.Jag tror vi är många som kan instämma i Daisy Winqvists ord: " Hagalund pensionärsklubb är aktiv och arbetar för att medlemmarna skall trivas. Vid 25-års jubileet utsåg Ingvald Linden klubben till den bästa pensionärsklubben i hela Svenskfinland. Jag samtycker definitivt med honom".

                                                                                       Text: Vineta Björkstèn